До вторник ще бъде топло

0
В сряда ни чакат промени
В сряда ни чакат промени

През нощта ще е ясно, утре – предимно слънчево.

В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в крайните югозападните райони до 38°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли, ще се повиши още малко.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24° - 27°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра - 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще отслабне. Ще е слаб до умерен от югоизток, над 2500 м от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

През следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд - горещо; температурите на места в равнините ще достигат 38° - 39°.

В сряда по-късно през деня от северозапад ще започне да прониква хладен въздух, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места привечер и през нощта срещу четвъртък ще превали и прегърми.

В четвъртък захлаждането ще продължи, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, възможни са и градушки.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари