До края на месеца поемам отговорност да е топло!

0
От утре времето ни се оправя!
От утре времето ни се оправя! Видео: Нова Телевизия

"През 2014-та година е имало такива студени дни през юни, няма нищо страшно. Колебанията във времето са типични. Да не говорим пък, че през 1994 година, през юни е имало ден с максимални температури от 10 градуса. Нормално е през няколко години да се случи това".

Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът Георги Рачев.

"От утре времето ни се оправя. Със сигурност ще доближим 25-28 градуса до края на седмицата. Още от днес започва затоплянето и температурите рязко тръгват нагоре", категоричен е той.

"В Испания и Португалия да му мислят - там в продължение на няколко дни е над 40- градуса, което е нещо страшно." Според Рачев там не се очаква промяна в температурите.

"Няма от какво да се плашим. Ще бъде топло, топло, топло и слънчево. По морето ще остане малко лошо времето и утре ще е хладничко. До края на месеца поемам отговорност да е топло. След една седмица ме извикайте да ви кажа кога ще поемем глътка въздух и ще спрат жегите.", оптимистичен е климатологът.

"До средата на юли ще има гръмотевични бури, но всичко ще е в рамките на нормалното. Тази година се разминаваме тотално с градушките и големите бури", твърди той. Относно времето през юли и август Рачев съобщава и двете прогнози: "Европейският вариант на прогноза за юли месец е топло време, а американската прогноза дава нормални температури. Няма да е убийствено горещо като през 2012 година. Дори и да достигнем 40 градуса, няма да има нищо страшно, няма да продължи с дни и да се случи като в Испания.", прогнозира Рачев.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари