До 26 градуса ни очакват днес

1
Облачността ще е по-често значителна
Облачността ще е по-често значителна Снимка: Боян Грозев

Днес облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна.

Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава агенция Фокус.

На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Привечер в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен.

Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

По Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд - значителна. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, около и след обяд – купестодъждовна, с валежи от дъжд, по най-високите части – от сняг. На отделни места ще прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 8°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари