Днес времето ще бъде слънчево и горещо

0
Максималните температури ще са между 31° и 36°
Максималните температури ще са между 31° и 36° Снимка: Dunavmost

Максималните температури ще са между 31° и 36°

Предимно слънчево и горещо ще е днес. Около и след обяд над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, има условия и за градушки.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по-ниски на места по високите полета на Западна България и по Черноморието, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югоизточен, вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

През почивните дни в по-голямата част от страната времето ще е слънчево и горещо с максимални температури между 32° и 37°. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В събота в крайните западни райони ще има изолирани краткотрайни валежи, а в неделя на повече места ще превали и прегърми. Ще има условия за градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от изток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари