Днес валежите продължават

0
През нощта от запад валежите ще отслабнат
През нощта от запад валежите ще отслабнат

Днес валежите ще продължат, в Западна България ще са предимно от сняг, значителни – в планинските райони.

На изток ще вали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от 1° - 3° в Западна България до 8° – 9° в югоизточните райони от страната. През нощта от запад валежите ще отслабват и спират. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Христо Христов. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.
В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в масивите от западната половина на страната. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад и в комбинация със снеговалежа ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари