Димитър Главчев: Не разбирам защо всички ни пришиват към ДПС

0
Ние имаме коалиционно споразумение и го спазваме на 100%
Ние имаме коалиционно споразумение и го спазваме на 100% Снимка: Канал 3

Нашата позиция е ясна и трайна още от 2016 година. Тогава на референдума над 2,5 млн. души се произнесоха по темата. Това са адски много гласове. Ние ще се съобразим с волята на нашите работодатели - гражданите.

Аз съм на мнение, че ако сега се проведе същия референдум, още повече хора ще гласуват за партийна субсидия от 1 лев. Това се дължи на театъра, който се разигра при БСП с подаването и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. Хората се дразнят на тази неща.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

"Може да има финансиране на партиите от юридечски лица, но то трябва да бъде при изключително строги правила и напълно изсветлено. Процесът трябва да бъде изключително прозрачен и много регулации. Абсурдно е да се твърди, че сме се съюзили с ДПС. Те направиха смислени предложения за субсидиите и няма нищо лошо те да се подкрепят. Не разбирам защо всички в последните дни ни пришиват към ДПС. Ние имаме коалиционно споразумение и го спазваме на 100%. За мен по-сериозните проблеми са в малката коалиция. Сега обвиняват премиера Бойко Борисов, че не се явявал на коалиционен съвет. За мен първо в Обединени патриоти трябва да се съберат тримата и тогава да се осъществи голям коалиционен съвет", разкри бившият председател на парламента.

"За мен не трябва да се правят промени в данъчната система. Не трябва да се пипа нещо, което работи. Все пак тези промени са предмет на политически разговори и ако се постигне политически консенсус, ще трябва да се мисли по тази тема. В бюджета са заложени приходи от тези данъци. Едва ли някой ще иска да не се изпълни бюджета. За това ще се вземе и този заем за изтребителите, за да не пострадат други политики от лиспата на средства. Искам да уточня, че този заем ще бъде взет при много добри условия", разкри Главчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари