Дезинфекцират цял на квартал във Враца

0
Там има един потвърден случай на коронавирус
Там има един потвърден случай на коронавирус

Цялостна дезинфекция е извършена на квартал Бистрец с разпореждане на кмета на община Враца Калин Каменов, след като бе потвърден положителния резултат за заразяване с коронавирус на местен жител, съобщиха от общината.

По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца 57-годишният мъж наскоро се е завърнал от Испания. Той живее само с възрастната си майка в квартал Бистрец и е бил под доброволна карантина.

Получил леки симптоми, мъжът сам се е подложил на бърз тест за коронавирус, който е дал положителен резултат. Резултатът по-късно е потвърден от PCR- изследване на изпратена проба в референтна лаборатория.

Служителите на РЗИ-Враца са взели проба от майката на мъжа, който се лекува в домашна обстановка. Установяват се неговите контакти от така наречената втора линия.

Мъжът е поставен под 28-дневна карантина, а майка му- под 14-дневна изолация.

От пациенти, дали положителен резултат от бърз тест в област Враца, се чакаха общо 4 резултата.

Досега инспекцията има информация за една положителна, две отрицателни проби, а един резултат все още се очаква.

Чака се резултатът и от пробата за PCR на пациент, който е съобщен от неговия общопрактикуващ лекар като съмнителен за наличието на заразяване с коронавирус.

РЗИ-Враца работи по установяването на петима пътници на полет от Англия, жители на областта. Потвърдено е, че един от пътувалите 102-ма пътници от полета на 23 март до България е с потвърден положителен резултат за COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари