Девина Грозданова ще открие първа самостоятелна изложба в Русе

0
Русенката живее във Франция от 10 години
Русенката живее във Франция от 10 години

36-годишната жена е ученичка на един от най-обичаните русенски художници Хрисанд Хрисандов

Картините „Дете с кокошка“, „Персефона“, „Любов и война“, „Заедно“ са само част от имената на творбите, които ще могат да бъдат разгледани от русенци в първата изложба на родна земя на Девина Грозданова. 36-годишната жена е завършила СУ „Възраждане“ и е ученичка на един от най-обичаните русенски художници Хрисанд Хрисандов. В последствие завършва педагогика и методика на изобразителното изкуство в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, но животът я отвежда във Франция. Там е от 10 години.

Картините ѝ представляват неповторима смесица от различни стилове, като най-силно застъпените са символизъм, сецесион и модернизъм. Спокойно може да се каже, че думите, които обединяват картините в изложбата са любов, небе и цветове. Залага предимно на маслените и акрилни бои, но не се притеснява и да експериментира. Има нарисувана картина дори с вино. Тя също ще бъде част от експозицията, която предстои да бъде открита на 7 октомври (петък) от 18:00 часа в изложбената зала на улица „Борисова“ 6. Според областния управител Анатоли Станев подобни събития са крайно необходими и предизвикат сериозен интерес сред русенската публика. „Благодаря Ви, че предприемате тази стъпка и вярвам, че ще реализирате още редица инициативи, които ще ни карат да се гордеем като русенци“, сподели още Станев.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят и на 7 фотографии, които също са част от изложбата. Те са дело на Софи Беноа, а в тях модел е самата Девина Грозданова. Експозицията ще бъде допълнена и от пет нейни стихотворения, свързани с някои от най-съкровените емоции, които човек може да изпита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари