Деца учат върху чинове с ликовете на велики българи

135

На чинове със снимки на видни българи – творци, революционери, владетели, личности, свързани с историята на страната ни, както и карти на България през различни периоди, учат от началото на учебната година възпитаниците на Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево.

От началото на новата учебна година децата пишат и слушат уроците върху уникалните маси, които са изработени по поръчка на ръководството на учебното заведение. С тях са обзаведени кабинетите по Български и литература, История и География.

Идеята за нестандартните класни стаи е на директора на гимназията Кристияна Георгиева, която преподава по Български език и литература. "Мебелите са уникални. Децата не могат да учат само на чинове с два стола и да бъдат наредени в редичка един след друг. Те трябва да учат и на групи", заяви директорът, цитирана от pronewsdobrich.bg.

Тя даде пример, че като учител по БЕЛ винаги се е затруднявала при преподаването на възникването на Кръга "Мисъл" в българската литература. "За това поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се нареждат около него и така се преподава много по-добре", обясни Георгиева.

Директорът посочи, че това е първата иновативна гимназия в България. "Иновациите трябва да тръгнат и от тук. Училището е много различно, по различен начин се преподава", допълни тя.

272 са учениците през настоящата учебна година в гимназията в Генерал Тошево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари