Десислава Иванчева представи набързо предизборната си платформа в съда

0
Надявам се да не водя кампания от ареста, защото имам право на равен старт с всички, заяви осъдената бивша кметица
Надявам се да не водя кампания от ареста, защото имам право на равен старт с всички, заяви осъдената бивша кметица Видео: Хари Аничкин

 България да остане етнически независима със собствена традиция, а не да се слеем с европейската общност.

Това обяви независимият кандидат за евродепутат Десислава Иванчева в четвъртък, която имаше възможност да говори кратко пред медиите по време на престоя си в съдебната зала на Софийския районен съд, предава mediapool.bg.

Бившата кметица на "Младост" е осъдена на 20 години затвор на първа инстанция за искане на подкуп и се обявява за жертва на репресивния апарат и управляващата партия ГЕРБ. Тя бе в районния съд като свидетел на старо дело за пътно-транспортно произшествие и имаше възможност да направи много бързо и импровизирано представяне на политическата си платформа.

"Имаме достатъчно енергия да се борим, не само в България, но и извън България, защото е ясно, че в България корупцията е доста дълбока. Ще трябва и отвън да имаме сила и смелост да задаваме въпроси, които са свързани с мафията, с правосъдието, със съдебната система. Когато си навън и си евродепутат и имаш смелостта да ги задаваш, защото има мониторинг, доклади за разследване, проследяване на субсидиите къде отиват за животновъдството и за други субсидии да се борим... И България да остане естествено етнически независима със собствена традиция, а не да се слеем с европейската общност... Но ще имаме доста сила да се борим с корупцията", каза Иванчева задъхано, за да използва краткото време за изказване, което ѝ бе отпуснато от съда.

"Надявам се да не водя кампания от ареста, защото имам право на равен старт с всички", допълни Иванчева. След това обясни, че дори и да я пуснат от ареста, тя пак няма да има равен старт, защото ще е под много по-сериозен стрес от останалите кандидати.

Бившата кметица на "Младост" каза, че ако съдът все пак ѝ откаже пускането от ареста за кампания, то нейният говорител Петър Кърджилов да се явява вместо нея.

"Той знае как мисля", обясни Десислава Иванчева. По жребий тя ще бъде първата, която ще получи право да участва в различните предизборни формати, излъчвани по БНТ и БНР.

Видеото от изявата на Иванчева в съда бе качено във Фейсбук от Хари Аничкин, който е част от партийния проект КОД на бившия здравен министър Петър Москов.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари