Десислава Атанасова: ИТН са специалисти в политическите скечове

1
Смешното трябва да отстъпи пред сериозния разговор, счита председателят на парламентарната група на ГЕРБ
Смешното трябва да отстъпи пред сериозния разговор, счита председателят на парламентарната група на ГЕРБ Видео: dir.bg

Няма никакво съмнение, че ГЕРБ ще гласува "против" всяко предложено от ИТН в Народното събрание правителство, без значение личността на премиера и на министрите в кабинета.

Ако пък се стигне до връчването на проучвателен мандат на ГЕРБ, партията ще застане с позиция пред обществото, въпреки, че първоначално беше обявено, че веднага ще върне мандата.

Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ в подкаста на Dir.bg "Директно в новините".

При положение, че се стигне до трети поредни парламентарни избори тази година, от ГЕРБ се надяват те да съвпаднат с президентските, казва Атанасова. Според нея обаче, най-вероятно следващи избори ще съвпаднат с очакваната четвърта вълна на Covid-19 в страната. Шефът на ПГ на ГЕРБ твърди, че въпреки скандалите и размяната на обвинения между партиите на промяната в Парламента, те не потриват доволно ръце, а се надяват това скоро да приключи.

Десислава Атанасова съобщи, че ГЕРБ е залята от сигнали на симпатизанти подложени на репресии от полицията по нареждане на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Това се е случило непосредствено преди извънредните парламентарни избори. Партията вече наема адвокати и започва съдебни дела, но също е внесла и предложение в Народното събрание за създаване на временна анкетна комисия, която ще бъде гласувана следващата седмица.

  • Какви са очакванията на ГЕРБ за резултатите от работата на новата временна парламентарна комисия, която ще разследва използването на сълзотворен газ и употребата на сила от страна на МВР срещу протестиращи граждани миналата година?
  • Защо ГЕРБ предложи Росица Кирова за заместник-председател на 46-ото Народно събрание? Само защото преди време тя беше изключена от партията на Слави Трифонов, след като пи кафе с Бойко Борисов, ли?
  • Наближават президентските избори. Кой ще бъде кандидатът на партия ГЕРБ?

Отговорите на Десислава Атанасова, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Визитка

Десислава Атанасова, юрист и политик от партия ГЕРБ. През 2001 година получава магистърска степен по право в УНСС, през 2009 година по политология и дипломация във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", през 2011 година по европейска интеграция в същия университет. Владее английски и руски език. От 2011 година е адвокат в адвокатска колегия Русе.

Между 2009 и 2012 година е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в 41-то Народно събрание. От 14 юли 2010 година е председател на парламентарната Комисия по здравеопазване, а след това и министър на здравеопазването. Атанасова е депутат и в 42, 43, 44, 45 и 46-ото Народно събрание. Заместник-председател е на Комисията по правни въпроси в 44 НС и член на Комисията по външна политика. Председател е парламентарната група на ГЕРБ - СДС в 45 и 46-ото Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари