Десислава Атанасова: Днес станахме свидетели на енергиен „Костинброд“

0
Бяхме свидетели на неизпълнени ангажименти от страна на „Има такъв народ“
Бяхме свидетели на неизпълнени ангажименти от страна на „Има такъв народ“ Снимка: Кадър: Novini.bg

Днес бяхме свидетели на неизпълнени ангажименти от страна на „Има такъв народ“.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Избирателният кодекс днес беше приет на първо четене в пленарна зала. Ние изразихме нашите съображения. Те на първо място са политически и са свързани с това, че вече пет години представителят на „Има такъв народ“ госпожа Митева вероятно е имала време да се запознае с предложенията на господин Трифонов и за референдума, и с предложенията му за райониране на страната, и всички твърдения, че предлагаме да се пише изборен кодекс за една нощ са просто нелепи“, каза тя.

Всички нейни аргументи от парламентарната трибуна срещу мажоритарната избирателна система смятам, че не следва да ги коментирам. Те остават в стенограмите и така всеки български гражданин, който е гласувал на референдума, а те не са никак малко, може да се запознае със становището на „Има такъв народ“ по мажоритарния вот в два тура, по електронното дистанционно гласуване. Вероятно другата седмица и по субсидията от един лев. Тоест по всички неизпълнени ангажименти. Не само предизборни за 45-то Народно събрание, но и за последните 5 години. На това бяхме свидетели днес“, подчерта Атанасова.

Тя добави, че сме станали свидетели на енергиен "Костинброд".

Нахлуването на Мая Манолова в „Булгартрансгаз“ е Костинброд 2 в енергетиката.  

Аз също се присъединявам към думите на госпожа Атанасова, че това, което днес видяхме в едно дружество, което е част от стратегическата инфраструктура на страната и допускането в него е наистина по специален ред и режим, не представлява нищо друго освен Костинброд 2 в енергетиката“, каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по време на брифинга.

Ще направим обстойна проверка по отношение на пропускът в сградата. Ще видим налице ли са съответни пропуски по отношение на влизането на подобни хора в тази сграда и ако намерим достатъчно основания ще сезираме компетентните органи“, добави още Петкова .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари