Десетки училища са затворени след силното земетресение в Истанбул

0
Ръководствата на 114 училища подадоха сигнали за нанесени материални щети след силния трус миналата седмица
Ръководствата на 114 училища подадоха сигнали за нанесени материални щети след силния трус миналата седмица Снимка: iStock

29 училища в Истанбул са били затворени заради нанесени материални щети при земетресението с магнитуд 5,8 по Рихтер, станало миналата седмица, съобщи в. "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Валийството на Истанбул съобщи, че от днес - 1 октомври, учениците от временно затворените училища, ще продължат обучението си в редица други училища в мегаполиса. Вчерашният ден бе обявен за неучебен за децата от 29-те училища.

Ръководствата на 114 училища подадоха сигнали за нанесени материални щети след силния трус миналата седмица. След оценка на служители от министерството на околната среда и градоустройството е било установено, че сериозни материални щети са нанесени на 29 училища, които трябва да бъдат ремонтирани.

Според информация на турската телевизия НТВ само в рамките на два дни след силното земетресение на 26-и септември са били направени 15 708 застраховки за жилища с включен риск от земетресение.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари