Десетки хиляди въоръжени мигранти се готвят да нахлуят в ЕС

0

Над 20 хиляди въоръжени с хладни оръжия мигранти от страните от Близкия изток и Северна Африка заплашват да нахлуят на територията на Европейския съюз през границата между Босна и Хърватия.

Това съобщава австрийският вестник Kronen Zeitung, позовавайки се на вътрешното министерство на Австрия, предава News.bg.

Според публикацията въпреки че на границата между двете страни са разположени специални части, положението се усложнява, тъй като сега почти всички мигранти, които искат да пробият, са въоръжени с ножове.

"Повече няма цели семейства, също така няма почти никакви жени (сред мигрантите на границата, б. р.), 95 процента от тези мигранти, които искат да направят пробив, са млади хора, почти всички са въоръжени с ножове. Вече се опитаха да убият един от полицаите", привежда изданието информацията от Министерството на вътрешните работи на Австрия.

Подчертава се, че сред съсредоточените на границата мигранти няма бежанци и мигранти от Сирия, хората в тълпата са предимно от Пакистан, Иран, Алжир и Мароко.

По информация на служители на австрийското вътрешно министерство, главните цели на мигрантите са Германия и страните от Скандинавия.

Парламентарната комисия в Босна и Херцеговина по отбрана и сигурност обяви през април, че очаква наплив от около 50 хил. мигранти, които ще се опитат да минат през страната на път за страните от Западна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари