Депутатите излизат във ваканция до 3 септември

0
Ще работят цели 2 дни и после пак почивка
Ще работят цели 2 дни и после пак почивка Снимка: БГНЕС

Депутатите няма да бъдат принудени да работят извънредно през август.

Това стана ясно във вторник, ден преди последното им заседание за лятната сесия, пише 24 часа.

Мнозинството имаше нагласа да свика извънредно парламента, ако президентът върне още закони. След като бе преодоляно ветото му по договора за F-16, Румен Радев пусна и промените в бюджета. А във вторник е подписал и указа за промените в Изборния кодекс, с които отпада машинното гласуване за предстоящите местни избори.

Остана под въпрос само един закон, по който държавният глава се разминава с управляващите - промените, които позволяват и на цивилен да застава начело на военното разузнаване. Ако Радев го върне, тогава депутатите ще бъдат принудени да прекъснат почивката си.

В последния си работен ден в сряда НС ще гласува предложението на кабинета за отпускане на пожизнена месечна пенсия в размер на 500 лв. на дългогодишната учителка от Русе Стоянка Настева.

1 месец е лятната ваканция на парламента по правилник. Тъй като 1 септември е в неделя, първият работен ден от есенната сесия ще е на 4-и. Депутатите обаче ще се трудят само два дни, защото след това идва тройната празнична почивка за 6 септември.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари