Денис Родман: Пръстът на Ким Чен Ун не е върху ядрения бутон

0
Бившата звезда на "Чикаго булс" се представя за приятел едновременно на севернокорейския държавен ръководител и на американския президент
Бившата звезда на "Чикаго булс" се представя за приятел едновременно на севернокорейския държавен ръководител и на американския президент Снимка: The Daily Caller

Заплахите за война между Северна Корея и САЩ са просто спектакъл и на никой пръстът му не е върху ядрения бутон, заяви днес пред Франс прес Денис Родман, цитиран от БТА.

Агенцията отбелязва, че легендарният бивш баскетболист се представя за приятел едновременно на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен-ун и на американския президент Доналд Тръмп.

Родман е в Пекин в очакване да му бъде издадено специално решение, за да отиде отново в Пхенян. Пред Франс прес ексцентричната бивша звезда на "Чикаго булс" каза, че се надява да успее да намали напрежението между Северна Корея и САЩ, чиито лидери си разменят заплахи за война и дори за ядрено унищожение.

За целта Родман предлага организирането на баскетболен мач в Пекин между севернокорейци и играчи, дошли от американската територия Гуам в Тихия океан, която Пхенян заплашва със ракетен обстрел. Подобна среща би позволила да се покаже, че няма никаква омраза между САЩ и Северна Корея, се аргументира баскетболната звезда.

Денис Родман участва в риалити формата на Доналд Тръмп "Звездни стажанти". Той е близък и до Ким Чен-ун, който е почитател на баскетбола.

За двамата лидери Родман казва, че те са "един и същи тип хора, които обожават да контролират нещата".

Бившият баскетболист посети Пхенян най-малко пет пъти, отбелязва Франс прес. При последната си визита, през юни, той не бе приет от Ким, но предишните пъти разговаря дълго с него.

Севернокорейският лидер и баскетболната звезда пяха заедно рокендрол, пушиха пури и дори играха баскетбол, защото Ким "живее и диша заради баскетбола", по думите на Родман. Севернокорейският държавен ръководител разведе американеца из своя ски курорт и остров и дори му позволи да подържи неговата дъщеричка като бебе в ръцете си.

Ким Чен-ун е "едно момче на 21-и век", което е принудено да върви по път, начертан от "тирани" като баща му и дядо му, твърди баскетболистът. "Той вероятно би искал да направи много позитивни неща, но структурата на системата не му го позволява. (Ким) иска да задейства онзи механизъм, който ще позволи на народа му да бъде по-свободен", уверява Родман.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари