"Демократична България" поиска оставката на Младен Маринов

0
Настояваме остро кандидатурата на Маринов за вътрешен министър да бъде оттеглена и той да бъде освободен и от поста главен секретар!
Настояваме остро кандидатурата на Маринов за вътрешен министър да бъде оттеглена и той да бъде освободен и от поста главен секретар!

В позиция на "Демократична България" се иска главният секретар на МВР Младен Маринов да не бъде утвърден за министър на вътрешните работи.

Настоява се за оттегляне на кандидатурата на Маринов за министър заради тежкия провал на властта в сектор „Сигурност“. Поискана бе и оставката му от поста Главен секретар на МВР.

Вижте още какво се казва в декларацията на ДБ:

"Демократична България, като политически представител на демократичната общност в страната, има твърда и последователна позиция за оставка на правителството на Борисов, разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

Само така страната ни има шанс да получи управление, което може да осъществи необходимите радикални реформи и да гарантира на България място в ядрото на Европейския съюз.

Чрез предприемане на различни маневри Борисов се опитва да отложи неизбежното си оттеглянето от властта. Пример за това са предлаганите персонални промени в правителството, след трагедията край Своге.

Предлаганите кандидати за министри страдат от всички дефицити на кадровата политика на ГЕРБ. Подбрани са хора без необходимите личностни и професионални качества, доказали готовността си да обслужват политиката на премиера за разпределяне на общите ни пари към корупционните схеми на управляващата олигархия. Прекалената очевидност на този подход, в случая на единия от кандидатите, вече доведе до оттеглянето му.

Дори на фона на пълния кадрови и политически банкрут на това управление, кандидатурата на настоящия главен секретар на МВР за вътрешен министър, бележи ново ниво на скандалност и неприемливост. Защото:

За него отдавна са налице тежки съмнения за зависимости от организирания криминалитет на прехода;
При неговото лансиране не се прави дори минимален опит да се формулира каквато и да било визия за реформа в МВР;

В качеството си на досегашен главен секретар Маринов носи основна отговорност за всички професионални провали, които водят до продължаващ спад на доверието на обществото към полицията и закономерно обосновават оставката на досегашния министър Радев.

Кандидатурата на Маринов е абсолютно емблематична за цялостния модел на управление на сектор „Сигурност“ при Бойко Борисов, характеризиращо се с пълзяща криминализация, отказ от реформи и лансиране на напълно непригодни и зависими хора в професионалното и политическо управление на МВР.

Никак не е случайно, че дори в самия период, в който протича неговото инсталиране на поста министър, избухнаха два огромни скандала: пореден тежък пробив в граничния контрол на „Аерогара София“ и неоснователното задържане от полицията на журналисти, разследващи тежка корупция.

Тези два много тежки инцидента показват пълния провал на политиката в областта на сигурността.

Неправомерното задържане на журналисти е поредното свидетелство за прибягването към авторитарни практики в името на отбраната на корупционния модел на управление на страната.

Затова настояваме остро кандидатурата на Маринов за вътрешен министър да бъде оттеглена и той да бъде освободен и от поста главен секретар.

Заедно с това, стоим на позицията си, че никакви персонални промени в правителството не могат да решат дълбоката политическа криза. Единственото правилно решение за България е Борисов да подаде оставка на цялото правителство, да се разпусне парламентът и да се насрочат предсрочни парламентарни избори."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари