Дебелата тиква раздава всичко на концесия

0
Правителство на концесия – това е, което имаме като ГЕРБ и Paid-triots
Правителство на концесия – това е, което имаме като ГЕРБ и Paid-triots

Правителство на концесия – това е, което имаме като ГЕРБ и Paid-triots.

Борисов, за да му е мирна дебелата тиква, раздава всичко на концесия към различните олигархични кръгове, но с пореден очевиден уклон към Пеевски.

Вземете за начало икономическото министерство – пардонe моа, не можете да го вземете, защото вече е връчено на Дебелия (чрез “брокера” Волен, кеширал тази “отстъпка” от страна на т.нар. “патриоти”). Засега сделката е за година (и срещу едни 5 млн., за които се говори в политическите среди), после ще преговаряме наново. Прилича на сделка на някой като Мино Райола или Жорже Мендес в големия футбол – договор с add-ons; т.е. ако аз и правителствената сглобка се задържим над година, ще има бонуси за “патриотите”, пише Ивайло Цветков в OFFNews.

***

Имах културологичен порив да разкажа за Крис Корнел и Грег Олмън, но дори аз, “правнукът” на Парменид и Хюм, се нервирам предимно от вече чистия мутриархат, който ще действа като трети кабинет на Еднокнижния. Великите покойници ще оставя за някой друг път.

***

Не приемам никъв опробриум, затова да продължим: екологията е на “онази банка” (за която не говорим, като в онзи филм на Шаямалан), земеделието – на ДПС (за да подкрепят тихичко). Транспортът – пак Борисов и Делян. (Тол-системата, примерно, е вид “инструмент” – ако един олигарх я загуби, ще бъде компенсиран от Борисов с нещо друго).

***

Предприятията от “забранителния списък”: Кирчо ще прави кораби, а Делян – БТР-и.

***

Съвсем случайно, преди време Горанов премести ББР в икономическото, т.е. при Делян.

***

Апетитът на Делян отдавна е гаргантюански (макар че лично прилича на Пантагрюел към края на романа на Рабле) – “освободил” някой и друг лев от Булгартабак (а отрасълът си върви към закриване), иска и вероятно ще погълне двете частни национални телевизии, след като си осигури държавната.

***

И така пропагандната машина на триумвирата Борисов-Пеевски-Цацаров ще си работи, премиерът ще е спокоен, дори позволи на “патриотите” да слагат прeстъпници на държавни постове от втория ешелон.

***

Борисов управлява така, както играе “тенис” – няма нищо общо с този спорт, но никой не смее да играе истински тенис срещу него и да го бие, защото не иска просташката държава да му се стовари на главата с цялата си мощ (заради детинската интелигентност на премиера). Но това няма да продължи дълго – дори неговите прости в един момент ще осъзнаят, че повече не може така. Повече не може и с БСП, и с ДПС. Въпрос на време, дори в изнурения народ, по османски притиснат от съглашателската пост-ком хунта.

***

И така поне до 2020, когато всичко ще е усвоено чрез чудовищни кражби от бъдещето на вашите деца. И, забележете – след всичко усвоено, т.е. откраднато от всички борисовци и котараци, България междувременно ще е взела милиардни заеми, за да покрие не само финансовите корекции на ЕС, но и да “задържи стабилността”. Надявам се, че тогава ще настане истински глад и някви млади хора ще излязат пак по площадите, за да поискат честна разправа не само с гербаджийските крадци, но и с БСП, които никога не се извиниха за чудовищните престъпления на БКП.

***

Ето вид киничен дудъл на ситуацията и близкото бъдеще: крадливи ГЕРБ, БСП, ДПС и раздробено, провалено дясно. В същото време, за Европа чрез ЕНП Еднокнижния все още е приемлив като “десен”, и това е основна част от драмата на “десните”. Засега единственият Мунчо, който се осмелява да протестира, са тъкмо изпадналите от състезанието десни. Включително аз.

***

Най-забавното е, че само домашното фашистче Валери може да “изклати” стабилността – просто защото е клиничен случай. А и започва да осъзнава, че го назначиха “директор на водопад”; докато партньорите му осребряват, той няма да седи прост отговорник по демографията (макар и много прост).

***

А най-трагично смешен си остава Борисов. Понеже не е прочел нищо за нищо, недоразбира, че – ако позволите този израз – тъкмо “простите” ще го симитлифицират, както през 1848. Trop fort.

***

Има ли надежда да променим нещо? При ГЕРБ и модела КОЙ България си отива – след 20 години ще са “живи” само “хъбът” София, Пловдив, южното Черноморие и, отчасти, югозападът.

***

И няма, и няма дори малък порив за Grundrechte-тип идея за защищаване на основни права.

***

Единственият начин за противодействие е преучредяване на дясното (персоналистко, сериозно консервативно) от табула раза, а не поредно “обединение”. Никакво обединение - нов, по-млад елит, който е ерхардов glaubwürdig.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари