Дъжд, гръмотевици и опасност от градушки във вторник

0
Временно усилване на вятъра
Временно усилване на вятъра Снимка: Getty Images

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но над централните и източни райони от Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. 

Утре над източната половина от страната, по-късно през деня и в планинските райони на Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има валежи придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток, със слаб до умерен вятър ще проникне сравнително хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 25° в североизточните райони до 35° в югозападните. В София около 28°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще доближи средното за месеца.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”. 

Над Черноморието облачността ще се увеличи, по-късно през деня и над южното крайбрежие и ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовно облачност, след обяд и над Рило-Родопската област и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В сряда на места ще има краткотрайни превалявания, предимно слаби. Вятърът ще остане от северна четвърт, слаб до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°.

В четвъртък и петък ще е почти без валежи, с повече слънчеви часове. Отначало в Западна България, после и на изток, вятърът ще отслабне. Температурите слабо ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари