Държавата лиши от помощ майка на 3 деца

0
Обидена съм и ми е болно за всички български семейства
Обидена съм и ми е болно за всички български семейства

В каква държава живеем?

Отказаха месечна помощ на майка с три деца.

За това съобщи самата Йорданка Йорданова в социалната мрежа. Поредният отказ на държавата да помогне на семейството й принуждава жената да сподели болката си, търсейки съчувствие от многото български майки, които преглъщат разочарованието си от години. Тя призовава за промяна на несправедливостта в социалната система и търси подкрепа.

Мотивът за отказа е, че доходите на семейството надхвърлят размера от 400 лв. месечен доход на човек от домакинството.

През тази година правителството вдигна месечните помощи за отглеждане на дете. Така на семействата с едно дете вече се отпускат 40 лева. Т Тези с две деца - 90 лв., а за семейства с три деца - 135 лв.

Помощи в този размер вземат домакинствата с до 400 лв. месечен доход на човек. За първи път кръгът на получаващите детски надбавки се разшири и за семействата с доход от 400,01 до 500 лв. на човек. Те получават 80% от пълния размер на помощта. От всичко това, обаче реално се възползват майките от ромския етнос.

Ето какво точно разказа Йорданка:

„Искам да споделя с вас поредното си разочарование от България! Може би няма да успея да изразя всичко което съм натрупала в годините... Но ще опитам! Обидена съм на системата на управление, обидена съм на българските законни, писани и гласувани но не за Българи!

С настъпването на 2019г. реших че отново ще подам поредната за молба за детски надбавки. С промените които се направиха и вдигането на минимума за член от семейството имах усещането че този път и моето петчленно семейство има шанса за получи заветните 130лв. /детските за три деца/. След като събрах нужните документи отидох с усмивка да си подам молбата. Служителката така любезно ме информира че съм имала шанс да получа 80% от тази помощ, тоест 104 лв.

Казах добре, дано усмихнах се и излязох. Казах си този път няма да се откажа. За съжаление всеки се отказва и не подава молба защото знае че детето или децата му няма да получат нищо от държавата защото имаме големи доходи. И да така е всички виждаме един нереален доход в тези бележки - брутния. На какво основание трябва да се взима този доход за да получат нещо и нашите деца!

Днес си получих заповедта ОТКАЗВАМ! Да за пореден път! Обидих се! Да! Обидена съм и ми е болно за всички български семейства. Работещи родители вечно мислещи за такси данъци сметки кредити и още безброй неща ,но не и за най важното..... За децата си! Да! Защото за да можем да им дадем най необходимото, ги лишаваме от времето което трябва да прекарваме заедно в разговори и игри! Искаме да отглеждаме достойни хора в България, а България иска да ни отпрати...... Жалко е!

Правата в България са за ромите, хората които не искат, нямат желание за плащане на данъци и осигуровки! За хората които не искат, не опитват да се образоват, които не желаят да работят защото шефа давал малко пари! Декларират доходите нула лв. И как се изхранват??? Едва ли всичко им пада от небето. Ами как? С кражби най вече. Намерили начина за лесни пари, с които плащат на точните хора, получават ТЕЛК за това че ги е заболяла главата или корема /източват нашите пари/, децата им след преболедуване на бронхит се диагностицират с астма и получават пенсия с двойни детски!

След получаването на всичко това декларират доходите нула, защото това било помощи от държавата! Майката на тези деца се издържа с тези пари, детето расте нормално и живее нормален живот в нормално училище и детско заведение. А майката на детето което е с истинска нужда от помощ ТЕЛК от държавата, която не може да работи, защото е нужна 24-часова грижа за детето й получава същата сума финансово подпомагане! Нормално ли е това? Тя е до детето си защото то не може да посещава детско заведение или училище!

Винаги съм възпитала децата си да обичат България! С радост и гордост ги слушам когато говорят за Левски, Ботев за богатата ни история за будителите! Обичат спорта и спортуват (също се плаща), ходят на уроци (също се плаща) всичко полезно за тях и развитието им се плаща!!! Постигнат резултати в обучението си защото искат да получат определено нещо и знаят че трябва да дадат!

Винаги ще се гордея с тях, както всеки родител с детето си! Всички ние и България се гордеем със своите деца! Но питам аз управляващите, как ще се гордеят с децата на България като нямат и грам участие в усъвършенстването на децата си! Ами няма да се гордеят! Просто ще ги загубят! Ще се гордеят другите страни! България ще се гордее с РОМИТЕ които само чакат и не правят нищо са приоритет, факт! Законите са само за тях!. Да им се помага защото живеели под прага на бедността! Болно ми е!

Благодаря на всеки който дочете поста ми!.

Моля ви от сърце нека да се организираме и да направим нещо! Нека да искаме промяна в закона за детските надбавки. Като ще се иска доход то нека да е нетния! Така много повече деца ще получават! А да не говорим, че въобще дохода не трябва да се обвързва с детската надбавка! Всяко дете което живее учи и се отглежда в България има право на 40лв. Нищо и никакви пари но това са техните пари! Мисля, знам и съм сигурна че с общи усилия ще направим нещо. Благодаря ви!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари