Дърво падна върху автомобил в квартал "Родина"

0
8 сигнала за инциденти в Русе са имали огнеборците през почивните дни
8 сигнала за инциденти в Русе са имали огнеборците през почивните дни Снимка: БГНЕС / Архив

8 сигнала за инциденти са имали огнеборците през почивните дни.

В събота преди обед екип на сектор СОД при РДПБЗН - Русе е участвал в отстраняването на дърво, паднало върху лек автомобил пред блок „Сакар планина“ в Русе. Не е имало сериозни поражения по превозното средство.

По-късно същия ден служители от Втора РСПБЗН са гасили запалване в автомобил зад бл.„Беласица“. Пожарът бил причинен от късо съединение, след като собственикът е включил зарядно за акумулотари, което е предизвикало запалване в двигателния отсек.

Вечарта в 18:02 часа екип от Втора РСПБЗН е пратен да гаси пожар в отпадъци в изоставена общинска къща на бул. Липник 121 в Русе. Предполага се, че пожарът е предизвикан, заради палене на огън от бездомници, като огнеборците не за пръв път реагират на сигнал за пожар на този адрес.

В 18:11 часа един екип от Първа РСПБЗН е пратен за гасене на отпадъци, запалени в метален контейнер за смет в русенския кв. „Дружба 1“. Огнеборците от Първа районна служба същата вечер са посетили и адрес в жк „Дружба 3“ – бл.4, откъдето в 21:44 часа е постъпил сигнал за горяща фасадна облицовка на тераса на първия етаж в блок. До отиването им на място пожарът е бил потушен от живущите. По данни на съседите е имало деца под терасата преди произшествието. Първо е пламнал оставен под балкона стар фотьойл, а след това огънят се е пренесъл по изолацията. Опушени са били и фасадните стени втория етаж. Пострадали хора няма.

В 23:09 часа екип спасители от сектор СОД – Русе са пратени по сигнал за катастрофа на главен път Русе - Варна, след разклона за с. Щръклево, където е имало съмнение за затиснати хора. При пристигането на екипа на местопроизшествието е установено, че пътниците са излели от колите.

На 24 февруари пожарникарите са имали две излизания по сигнали за запалени сажди в комини. За времето от 03:22 до 04:30 часа екип от Първа РСПБЗН –Русе е гасил самозапалили се сажди в комин на къща в с. Пиргово, а сутринта в 08:04 часа са пратени на адрес на ул. Лисец в Русе. Инцидентите са без пострадали и нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари