Даниела Дариткова: Ще излезем от тази криза още по-сплотени

0
Няма разделение в партия ГЕРБ
Няма разделение в партия ГЕРБ Снимка: БГНЕС

"Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи". 

Това заяви новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов, относно скандала с апартаментите на властта.

По думите й сагата има различни аспекти. "Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. В контекста на моралното измерение, ние показахме последователно поведение, защото всички които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ винаги е постъпвала така", заяви още Дариткова в студиото на "Здравей, България", предава NOVA.

По думите й не е имало заседание на изпълнителна комисия. Решенията за оставки са били лични решения. "Не съм натоварена с разследващи функции, никога не съм изпълнялата такива. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи", каза още Дариткова.

„Би следвало всички, особено президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система, порочно е то да се руши”, заяви Дариткова във връзка със съмненията на президента Румен Радев, че няма как КПКОНПИ, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва по закон, наложен от самия него.

„Порочно е да се руши това доверие, защото всеки един впоследствие може да черпи горчивите плодове от това поведение“, каза още Дариткова. 

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи: „Искрено съжалявам, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да говорим по други теми.Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното“, заяви още Дариткова.

Определено има елемент на притеснение. На първо място от отговорностите на второ място от ангажиментите, защото аз и сега нося много дини под една мишница. През всичките тези години, в които съм народен представител, съм била активна в Народното събрание, председател съм на комисията по здравеопазване – сфера, която също е наситена с много проблеми и очаквания. В същото време съм и практикуващ лекар, защото през годините не съм изоставила пациентите си”, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ относно заемането на новия пост.

На въпрос в какво жилище живее в момента, Дариткова отговори, че от 2009г. живее в жилище на Народното събрание в кв. „Редута”. „В Смолян живея в къщата на съпруга си, той вече е пенсионер. Синът ми е студент. Винаги съм се стремяла да пазя личното си пространство и се надявам това, което е публично наистина да бъде с мярка”, каза още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари