Даниела Дариткова разкри част от водачите на листи на ГЕРБ

0
Дариткова отрече да има скандал между Бойко Борисов и Томислав Дончев
Дариткова отрече да има скандал между Бойко Борисов и Томислав Дончев Видео: bTV

"Най-вероятно Томислав Дончев ще бъде кандидат за депутат и това е причината Марияна Николова да бъде определена да се занимава с организацията на изборите. Всички други твърдения са спекулации."

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

"Премиерът не е идвал от година в парламента, защото исканията и питанията към него са били в разрез с Конституцията и правилата на парламента", обясни тя по повод исканията на социалистите многократно поред премиерът да отговаря в Народното събрание, а последно за трагичния инцидент с убитото от ток момче.

"В ГЕРБ има процедура, по която се номинират кандидатите за народни представители. Регионалните структури извършват номинацииите и подсле информацията се обработва. Към момента все още тече анализ на тази информация. Ясно е, че премиерът Борисов ще бъде водач на листа в София - 25 МИР, както и в Пловдив. Аз ще бъда водач на листата в Смолян, г-жа Караянчева ще води листата ни в Кърджали, а настоящият здравен министър ще е водач във Велико Търново. На този етап това е уточнената информация", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Трябва още време да се обобщят всички номинации и към края на другата седмица ще имаме пълна яснота. Важно е водачът на листата да има лидерска роля в своя регион. Не мога да коментирам дали премиерът Борисов ще бъде отново премиер или ще се занимава само с партията. Първо да видим какво ще реши българският народ на 4 април. Няма как да управляваме с БСП и ДПС. По отношение на националните интереси и приоритети винаги сме търсили консенсус с всички политически партии, но настоящето ръководство на БСП е изключително некомуникативно и не виждам как може да се води диалог с него, ако то продължи да е начело на социалистите след изборите", заключи д-р Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари