Данъчни преравят каси на длъжници

0
Над 5 000 лева бяха иззети от каси на длъжници на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите
Над 5 000 лева бяха иззети от каси на длъжници на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите

Над 5 000 лева бяха иззети от каси на длъжници на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас. Действията са част от започнала национална кампания на Агенцията спрямо длъжници към бюджета. Мярката за изземване на обороти от търговски обекти е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Иззетите средства бяха описани от публичните изпълнители и внесени по набирателната сметка на НАП за суми от просрочени задължения. Екипи на НАП Бургас иззеха днес средства от общо 16 търговски обекта на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен. Извършени бяха и проверки на дейността на обектите във връзка с издаване на касови бележки при продажбата на стоки, водене на дневните счетоводни отчети, както и дали наетите служители и работници са назначени на трудови договори.

От НАП Бургас апелират лицата с просрочени задължения да търсят активно контакти с приходната администрация за постигане на споразумения за разсрочено погасяване на неплатените в срок данъци и осигуровки.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари