Да си депутат, това е имидж свързан с кюфтета!

0
Елена Йончева смята, че не е много престижно да бъдеш депутат!
Елена Йончева смята, че не е много престижно да бъдеш депутат! Снимка: Канал 3

"През годините съм получавала покани от различни политически сили. Винаги съм смятала, че е по-добре да си от другата страна. Хората са свикнали да свързват думата политика с различни задкулисни игри. И тази тенденция се затвърждава, смятам, че има хора, които могат да изчистят тази дума."

Това заяви Елена Йончева по повод напускането на президента и включването в редиците на червените в ефира на БТВ.

Това не е първата покана, но за първи път реших да приема. Първо смятам, че тази партия действително се реформира. България като европейска страна има нужда от лява и дясна партия. Всички българи трябва да дадем шанс на силни лява и дясна партия.”, каза Йончева. По думите ѝ БСП сега върви нагоре.

„Надявам се, че с Корнелия Нинова БСП върви нагоре. Затова и аз, и Иво Христов, и Тома Томов се включихме. Ние сме от гражданската квота и не може да не наблюдаваме политиката. По времето на Сергей Станишев бяха допуснати много грешки”, призна тя за бившата ѝ половинка.

„Никой не е абониран да бъде политик, да бъде депутат. Аз даже мисля, че не е престижно да бъдеш депутат. Това е имидж, свързан с кюфтета. Трябва да се изчисти този имидж”, коментира тя.

Тя посочи, че Радев е приел нейния избор. „Аз му казах, че това е едно продължение, а не тръгване. Казах, че виждам моето развитие в една сфера, по темата, която съм правила за Сирия. Той прие моето решение”, каза още тя.

Йончева коментира и поведението на Радев в първите дни от президентството му. „Той отиде в Брюксел и не беше разпитван. Той беше много добре посрещнат. Той не е част от олигархията, наложи вето, ако не беше така, продължаваше разграбването на България”, посочи тя.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари