Да плашиш деца с арести! Що за чудовище трябва да си?

0
Ще защитим ли децата си от терора
Ще защитим ли децата си от терора

Барни Ръбълът на правото не е сам!

Съмишленици и съидейници в безумията върло го подкрепят. Заместник-министърът на правосъдието – някой си Евгени Стоянов, лично за мен световно неизвестен, каза, че тайните арести били само за деца, които „не са послушни и добри“. Е, тоя ако ми падне!!! Майка му явно малко го е била като малък. Това са резултатите от прекалено толерантното възпитание!

Как изобщо човек на обществена позиция, още повече юрист може да си позволи подобна гавра и то с децата. Или пък да се сещаме възрастните, че ако не сме послушни и добри…..Как да обясня на сина ми, който е на 12 години, че непослушните деца няма да бъдат арестувани, без право да се обадят на родителите си. Понеже и той като майка си отсега си е на „въпреки“ и има наглостта да мисли, като прочете статията и се разстрои. Как да обясня на детето си подобно безумие?Когато аз бях малка, ни плашеха, че на непослушните деца Дядо Мраз няма да донесе подаръци за Коледа. При по-екстремни детски поразии – наказание в ъгъла или здравословен шамар зад врата.

Но да плашиш ДЕЦА С АРЕСТИ!?! Що за чудовище трябва да си?

И не, не го приемам като майтап. Няма да го приема като майтап. Има неща, с които човек не трябва да си прави шеги. Арестите на деца са едно от тези неща. Защото каквото и да е направило едно дете, недопустимо е 24 часа да няма правото да се обади на родителите си. Децата дори не носят наказателна отговорност, бе, гербави! Как ще оправдаете ужасът на което и да е „непослушно“ дете? Как ще обясните на една майка, че няма да знае детето й къде е 24 часа? Кой ще носи отговорността за стреса и уврежданията, които ще получи психиката на детето?

Вие сте чудовища! И няма да се учудя, ако именно това го използвате срещу неудобните ви родители. Защото една майка или баща може да са много смели, но веднага ще си замълчат и наведат, ако знаят, че детето им е застрашено! Това ли измислихте, чудовища? За подобна реплика, в нормални цивилизовани държави въпросният гербав заместник-министър трябва не само да изхвърчи моментално, но и да бъде завинаги лишен от право да заема обществена позиция. На Територията обаче сред всичките законодателни и други безумия и репресии, това дори не се забелязва.

ЩЕ ЗАЩИТИМ ЛИ ДЕЦАТА СИ СРЕЩУ ТЕРОРА?

Или отсега да започваме да им обясняваме какви са правилата в арестите, на какво имат право и да ги успокояваме, ако се случи подобно нещо. Защото за „непослушни“ се обявяват всички, които не харесват гербавите!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари