Д-р Симеонов е единственият кандидат за концесионер на комплекс Дунав

0
До момента желание за концесия е депозирано единствено от фирмата на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов
До момента желание за концесия е депозирано единствено от фирмата на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов

Общинските съветници дадоха зелена светлина за откриване на концесионна процедура за спортен комплекс „Дунав“.

Както Dunavmost съобщи концесията ще е за срок от 35 години, а след първите три години концесионерът ще плаща годишно по 3000 лв. на общината. Някои от съветниците се зачудиха дали сумата не е малка, но техни колеги ги обориха с аргумента, че това ще облекчи финансово общината, която ще спести средства за поддържането на комплекса.

Въпроси възникнаха и около факта, че все още концесията не е факт, а на стадион „Дунав“ се извършват вече ремонтни дейности. От общината успокоиха, че не става дума за основен ремонт, а се осигуряват условия за нормален тренировъчен процес на футболистите, като това се прави с лични средства на клуба.

Според условията на концесията до 3 години трябва да бъде направен цялостен ремонт на тревното игрище. До 5 години ще бъде изграден и изкуствен терен с размери, отговарящи на изискванията на БФС за провеждане на официални футболни срещи, и с 4 съблекални.

Отделно има условия, свързани с дострояване на хотелската част на комплекса – до 5 години трябва да се направи ремонт и преустройство, а до 8 години да се пристрои за разширяването му.

Срокът за ремонт на съществуващия басейн е до 10 години от влизане в сила на концесионния договор, а до 5 години – ремонт на трасето за стрелба с лък.

Най-дълъг е срокът за изграждане на спортни зали и LED дисплей на трибуната – до 15 години от старта на концесията.

Концесията ще се реализира след като приключи 10-годишният договор за наем, който е подписан през януари месец 2009 г. Целта е спортният комплексДунав“ да се развие като функционален и привлекателен център, където да има условия за провеждане на официални футболни срещи до ниво „В“ група.

До момента желание за концесия е депозирано единствено от фирмата на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, а намерението на отбора е да получи права да стопанисва пълноценно клубния си стадион и да модернизира спортните съоръжения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари