Чужденец, катастрофирал в Русенско, обори акт на КАТ

0
Причината акта да отпадне е липсата на преводач при съставянето му
Причината акта да отпадне е липсата на преводач при съставянето му

Акт на КАТ, съставен срещу чужденец, падна в съда, защото бил съставен без преводач.

Мъжът катастрофирал в Русенско на 12 май. Около 23 часа, на общинския път град Две могили – село Кошов, той претърпял транспортно произшествие, напускайки пътното платно в ляво и преминавайки през ЖП релси, докато управлявал лек автомобил „Шевролет Авео”, информира 24 часа.

На следващия ден на чужденеца бил съставен акт, защото при избиране на скоростта на движение на колата си не съобразил атмосферните условия, релефа, условията на видимост, интензивността на движение и др.обстоятелства, което му попречило да спре пред предвидимо препятствие или създадена опасност за движението. Освен това, мъжът бил санкциониран, защото напуснал мястото на произшествието. Актът му бил връчен лично и подписан без възражения, като след това било издадено обжалваното в съда постановление с наложените административни наказания.

Всичко е станало обаче без участието на преводач, допуснато е съществено процесуално нарушение. Провеждането на процесуални действия спрямо чужд гражданин без участие на преводач е незаконосъобразно и обосновава извода за опорочаване на постановените актове. Конкретно не се установява жалбоподателят да владее български език. Този факт изисква задължителното встъпване на преводач в производството, като така се обезпечи възможността на лицето да получи пълна и точна информация относно вменените му във вина нарушения- като фактически обстоятелства и правна квалификация, реши Темида и отмени наказанието.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари