Чухме силен шум и изведнъж полетяха хора в различни посоки!

0

Шофьор се вряза с колата си в пешеходци в центъра на Мелбърн.

Инцидентът е станал на едно от най-натоварените кръстовища в града.

Пострадали са най-малко 16 души, но полицията все още изяснява обстоятелствата и реалната ситуация. Шофьорът и още един човек са арестувани.  

Парамедиците са транспортирали 13 души до болниците в града. Други двама души са получили лекарска помощ на място и нямат нужда от хоспитализация. Сред откараните в болница е и малко дете е с травма на главата, което е в тежко състояние.

Свидетели разказват, че колата се врязала с голяма скорост в пешеходците.  За щастие, линейките пристигнали бързо на мястото на инцидента. Властите посъветваха жителите на Мелбърн да избягват този район. 

От полицията уточняват, че засега няма данни случаят да е свързан с тероризъм. Някои свидетели разказват, че шофьорът не е спрял, когато светофарът е светнал в червено и е блъснал хората, които в този момент са пресичали пътя. 

Джим Ступас, собственик на магазин за понички, разположен близо до мястото на инцидента, съобщи пред CNN, че според него колата се е движила с около 100 км/ч. "Той директно се вряза в тълпата. Чухме силен шум и изведнъж полетяха хора в различни посоки", разказа той. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари