Човешка грешка е водещата версия за катастрофата на сръбския автобус

0
Очаква се до края на деня Окръжна прокуратура – Стара Загора да му повдигне обвинение
Очаква се до края на деня Окръжна прокуратура – Стара Загора да му повдигне обвинение Снимка: bTV

Очаква се до края на деня Окръжна прокуратура – Стара Загора да му повдигне обвинение

Очаква се до края на деня Окръжна прокуратура – Стара Загора да повдигне обвинение на сръбския шофьор на автобуса, който снощи катастрофира на АМ „Тракия“, предаде bTV 

При доказване на вината му го грози затвор от една до шест години.

Обвинението е за извършване на тежко ПТП с множество пострадали със средни и тежки телесни повреди. Грешка на шофьора - това е основната версия за инцидента, по която работят разследващите.

„Водещата версия остава основната и първата – човешка грешка. Направихме оглед на пътното платно и и настилка преди мястото на катастрофата, не се установиха дупки или неравности, които могат да предизвикат катастрофата Първоначалните данни се потвърждават в хода на разследването: вниманието на водача е било отклонено”, заяви заместник главния прокурор Борислав Сарафов.

Шофьорът на автобуса не е пострадал.

„Взети са проби за алкохол и наркотици – отрицателни са. Първоначалният оглед на мястото на инцидента приключи”, добави старши инспектор Димитър Димитров.

Както този инцидент, така и предходния от Велико Търново не се дължат на било бездействие на полицията, било на пътни условия. И в двата се касае за човешки грешки. Назначени са автотехническа и множество съдебно медицински експертизи. Изискани са документи от Република Сърбия за превозното средство и за начина. по който се е придвижвала групата”, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари