Четирима мъже и една жена загубиха битката с КОВИД-19 в Русе

0
Русе вече е на седмо място по заболеваемост в страната
Русе вече е на седмо място по заболеваемост в страната

Два пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 7 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 14. 5 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе.

По един новозаразен има и в общините Бяла и Ветово. В населените места от общините Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма новозаболели. По-малкият брой заразени най-вероятно се дължи и на по-малко направените тестове както на национално ниво, така и в региона.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7326, а излекуваните 6109. Активните случаи са 840. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 226 души, като 30 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още четирима мъже и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 377 на възраст между 27 и 98 години. 230 от тях са мъже, 147 жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва от вчерашното си незавидно второ място по заболеваемост в страната и в момента е на седмо след областите София (столица), Варна, Кюстендил, Пловдив, Перник и Враца. След тях се нареждат областите Плевен, Добрич и Разград, като последните две са с по 5 нови случая. Без нови заболели за изминалите 24 часа са областите Монтана, Търговище, Хасково и Ямбол. Трябва да се има предвид и, че разликата в заболяемостта между областите е едва от по няколко случая.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари