Честит празник на всички служители от Столичната пожарна

1
Софийската пожарна служба е с повече от 141 годишна история
Софийската пожарна служба е с повече от 141 годишна история

Честит празник на всички служители от Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“!

Софийската пожарна служба е с повече от 141 годишна история. Поради липсата на достатъчно средства за назначаване на постоянни щатни пожарникари, софийската община с Протокол №1 от 14 юли 1878 г., задължава гражданите да вземат участие в гасене на пожарите. При избухване на пожар всеки еснаф трябва да изпраща хора, въоръжени с предписаните им уреди и инструменти. Предвиждат се и наказания за онези, които не се подчинявали на наредбата. Полицеймейстерът на София, за да превърне съществуващата доброволна тулумба в градска пожарна команда, заповядва на полицейските пристави да изберат от техните среди човек, подходящ за пожарен командир. Така, преди 141 години започва забележителната история на Столичната пожарна.

Знаем значимостта на вашата професия, важността на всеки един от Вас, и рискът, който сте поели, служейки на благородната Ви професия за опазването на човешкия живот, неговата безопасност и сигурност.

Величието и значимостта на тази професия е свързана с достойните имена на загиналите софийски пожарникари, с надежда тъжната страница от вашата история никога да не бъде дописвана, а само четена от настоящите и бъдещи поколения пожарникари, спасители и граждани в знак на признателност, уважение и поклон!

Благодарност към всички Вас, колеги, за проявения висок професионализъм, мъжество и самоотверженост при потушаване на възникналите пожари и осигуряване на пожарната безопасност на населението.

Благодарност за пълното себеотдаване и за усилията, които се полагат, за да бъдем спокойни и сигурни жителите на нашата красива столица София. С увереност в утрешния ден, че все така и занапред ще продължи добрата работа и взаимодействие между органите в МВР.

СДВР Столична Полиция

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари