Бурният вятър обърна два камиона в крайпътни канавки

2
Инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където тир с бургаска регистрация се преобърна
Инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където тир с бургаска регистрация се преобърна Видео: bTV

Силният вятър и обилният снеговалеж, който се изсипа през първия почивен ден на много места на Балканите, причини сериозни проблеми по пътищата.

Най-силно от тежките метеорологични условия бяха засегнати товарните камиони, на които им се налагаше да пътуват през днешния ден.

На пътя Мъглиж-Гурково бурният вятър стана причина товарен камион да се обърне в крайпътна канавка. При инцидента няма пострадали. Заради произшествието движението по пътя беше затруднено за няколко часа, съобщава БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където тир с бургаска регистрация се преобърна. Според шофьора причината е заледеният и неопесъчен път. Няма пострадали, нанесени са материални щети на превозното средство.

Снимка: БГНЕС

Проблеми имаше и в съседните страни. В Гърция тир се преобърна на автомагистрала „Егнатия“ в участъка между Ксанти и Комотини. Според информацията на гръцкото онлайн издание „Ксантинюз“ двама българи са извадени от авариралия камион. Шофьорът е откаран в местна болница заради травма на главата.

Снимка: Евелина Атанасова

Силният вятър и снеговалежите създадоха проблеми и в Албания. В резултат на силния вятър три товарни камиона се преобърнаха на различни места в околията Лежа. Повредени са много билбордове, има изкоренени дървета и разрушени покриви на къщи.

На някои места е прекъснато електричеството. Снежната покривка е най-голяма в северната и североизточната част на страната. Тя създава сериозни проблеми за движението по пътя Тирана-Кукъс.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари