"Булстрад Арена" ще ни радва с атрактивна програма

1

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод предстоящите събития в календара на „Булстрад Арена“.

На срещата присъстваха зам.-кметът инж. Димитър Наков, Иван Драндийски - мениджър на „Булстрад Арена“ и Найден Тодоров - директор на Русенска опера, който представи любопитни подробности за концерта на Ричард Клайдерман.

Залата поддържа един динамичен ритъм с атрактивни концерти и спортни прояви, което утвърждава Русе като културна столица на Северна България“, каза инж. Наков.

По думите на Иван Драндийски, многофункционалната зала в Русе се радва на голям успях като през последната една година е привлякла около 40 000 човека, което е своеобразен рекорд за най-бързо развиващата се зала в България. „Тренировъчните зали са заети с тенис и волейбол, като предстоят ремонтни дейности през юли и август за обособяването за самостоятелно ползване“, добави мениджърът на залата.

Мениджмънтът на залата следва определен план за развитие, съобразен с възможностите на Русе и региона. "Работи се в посока увеличаване на качеството и количеството на спортните и концертните събития. „Булстрад Арена“ все по-активно се промотира и в Румъния“, заяви г-н Драндийски. Водят се преговори за провеждането на волейболни мачове на Националния отбор по волейбол в „Булстрад Арена“.

Найден Тодоров съобщи, че Ричард Клайдерман ще е до няколко часа в Русе. Концертът утре вечер ще е с продължителност час и 40 мин. като в репертоара си ще включи изпълнението на "Хубава си моя горо", филмова музика, както и баладата Adelina, с която стартира своята кариера.

Ричард Клайдерман е в „Книгата за рекорди на Гинес“ като „най-успешният пианист в света“. Цифрите говорят красноречиво – стотици милиони продажби на албумите му, от които 267 стават „златни“, а 70 „платинени“.

Г-н Тодоров сподели, че само една компания в България е успяла да покрие на 90% от техническите изискванията на пианиста.

Иван Драндийски обяви предстоящите събития. Едно от тях е концерт на Лили Иванова на 18 ноември 2016 година. Тя ще пристигне с целия си бенд и 3 млади вокалистки. „Радваме се, че Лили Иванова избра да включи в турнето си от 5 града именно Русе и се надяваме да се превърне в традиция всяка година да изнася по един концерт в залата“, допълни мениджърът.

Васко Василев ще изнесе концерт на 06 октомври с група от испански музиканти. В началото на ноември ще се състои за първи път в „Булстрад Арена“ спортен турнир „Дунавска перла“. Тази година той ще включи художествена гимнастика, спортна гимнастика, акробатика и батут. Г-н Наков сподели, че такъв формат не е осъществяван в цяла България. За втора поредна година в залата ще се състои откритото световно първенство по спортни танци, което ще се проведе от 03 до 04 декември.

За финал, мениджърът на „Булстрад Арена“ Иван Драндийски заяви, че се радва на доброто партньорство между общинска администрация и мултифункционалната зала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари