Булевард “Родина“ е истински кошмар за шофьорите

1
Недовършеният булевард редува нов асфалт с 20 см дупки
Недовършеният булевард редува нов асфалт с 20 см дупки Видео: Русе Медиа

Недовършеният булевард “Родина“ в района на жк „Възраждане“ създава сериозни главоболия на шофьорите.

След като бе чудесно асфалтиран от общината покрай жп линията и Русенския университет, той бе оставен недовършен покрай блок “Шабла“, откъдето минава сериозен поток от автомобили от и към улица “Тулча“.

Преминаването е истински кошмар, оплакват се водачите, тъй като дълбоките дупки в тесен участък водят до изкривени джанти или спешна визита при гумаджия. Кратерите са с дълбочина от 8 см и достигат до впечатляващите 20 см, а някои са с диаметър около 1 метър. Най-лошо е при дъжд, когато дупките не се виждат. Паркираните автомобили допълнително усложняват ситуацията, а разминаването между две коли е невъзможно, без някоя да хлътне някъде, пише Русе Медиа

Хората от блок “Шабла“ са се опитали да решат временно донякъде сами проблема, като са наслагали плочи и павета, които да намалят щетите по ходовата част на автомобилите. Някои камъни са в средата на дупките, а други са по насрещния фронтален ръб, за да не се сцепи гума, надраска или окриви джанта. Спуканите гуми до момента пък са използвани да се облагородят градинките пред блока – за да не отиват нахалос.

Освен дълбоките шахматни дупки, в участъка има и шахта, хлътнала доста под нивото си. Тя се намира точно по средата на улицата, и то на завой. Или се кара плътно до оградата, или трябва да се мине точно над шахтата, с надеждата, че няма насреща да изскочи друга кола.

Асфалтираната част на булевардРодина“ свършва до гаражите, където има още нещо интересно – голяма дупка с история. Фирмата-изпълнител решила да помогне на собствениците, които се оплаквали от образуването на огромна локва непосредствено пред гаражите им. Изпълнителите настлали повечко асфалт там и, за да направят нещата съвсем перфектни, в противоположния край решили да „поизпилят“ асфалта. Ефектът обаче бил краткотраен, тъй като там, където е бил остърган асфалтът, се образувала дупка, която започнала да расте на дълбочина и на размери, достигайки основата от павета.

Русе Медиа подаде сигнал за ситуацията до община Русе, тъй като се оказва, че до момента такъв не е изпращан. А без да се информират институциите, не е възможно да се знае всяка дупка по всички русенски улици. Надяваме се, че с този репортаж ще успеем да привлечем вниманието и ще спомогнем за решаването на проблема преди есенните дъждове.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари