Букурещ изпревари Богота и Ню Йорк по задръствания

0
Това показват данните на известното приложение за проследяване на трафика INRIX
Това показват данните на известното приложение за проследяване на трафика INRIX Снимка: Zonanews

Трафикът в румънската столица "изяжда" на шофьорите рекордните 134 часа годишно

Най-големите улични задръствания не са в някой мегаполис в САЩ или Западна Европа, а в близкия ни Букурещ. Това показват данните на известното приложение за проследяване на трафика INRIX, предава Сега

Оказва се, че шофьорите в румънската столица губят по 134 часа годишно в градския трафик, като средната скорост на движение е 24 км/ч. На второ място се нарежда столицата на Колумбия – Богота, където колите прекарват средно по 133 часа на година в задръствания. Доста по-назад са Ню Йорк и Москва, където шофьорите губят "само" по 100 часа, и Париж (88 часа). Сред "най-задръстените" попада и хърватската столица Загреб, която изскача на девето място непосредствено след Филаделфия и Чикаго. Тhe INRIX Scorecard събира данни за повече от 1000 града в 50 държави от всички континенти, но България няма нито един представител в класацията.

Данните за миналата година показват, че пандемията е довела до рязко намаляване на трафика и на задръстванията по цял свят. В Испания например струпванията на коли и опашките в час пик са намалели със забележителните 41%, в САЩ са спадът е с 30%, В Канада и Обединеното кралство - с 21%, в Германия - с 11 на сто. Причините са известни - противоепидемични мерки и страхът от заразяване намалиха пътуванията. Много хора преминаха на работа от вкъщи, което наред със затварянето на заведения, театри, молове, фитнеси и прочее, вечерните часове и другите ограничения за излизане очевидно имат сериозен принос за намаляването на автопотока.

В същото време обаче статистиката на INRIX разкрива много лоша тенденция - заради разредения трафик шофьорите карат по-бързо и случаите на смърт на пътя са нараснали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари