БСП внася сигнал в прокуратурата за цената на лекарствата

0
Драгомир Стойнев: Това правителство вече има наименование - правителство на източването
Драгомир Стойнев: Това правителство вече има наименование - правителство на източването

БСП ще сезира прокуратурата за източването на Здравната каса и за цената на лекарствата, стана ясно на пресконференция в централата на партията.

„За едно лекарство за частна болница се плаща 7 пъти по-висока цена, отколкото за държавна или общинска болница - ако едно лекарство е 150 лева за държавна или общинска болница, за частна болница цената изведнъж незнайно по каква причина скача 7 пъти и струва 1500 лева. Ние знаем причината – да се източва Здравната каса”. Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

„Всичко това можеше да бъде избегнато, ако през 2018 г. вотът на недоверие на левицата на тема здравеопазване бе приет. Още тогава сигнализирахме за тези проблеми”, подчерта Стойнев.

„Това правителство вече има наименование - правителство на източването. Източване на язовири, източване на Здравната каса. Няма система, която да функционира нормално. Институциите са пропити от некомпетентност и от всичко това страдат българските граждани”, каза още социалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари