БСП: Подаваме ръка на всеки, който иска честни и прозрачни избори

1
Нинова настоява за видеонаблюдение при броенето на бюлетините и изчистване на избирателните списъци
Нинова настоява за видеонаблюдение при броенето на бюлетините и изчистване на избирателните списъци Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова откри срещата за честни избори, предаде репортер на Агенция "Фокус"

 Първата среща е с извънпарламентарни партии и неправителствени организации (НПО) за обсъждане на общи действия за провеждането на честни и свободни избори. БСП предлага обща декларация за честен вот.

"Благодаря ви, че се отзовахте на поканата. Добър ден, добре дошли. Целта на нашата среща е да обединим усилията си всеки със своите възможности, за да гарантираме на българските граждани честни избори, да им дадем гаранции, че ще защитим гласа им, че той ще бъде отчетен така, както е подаден, да гласуват свободно и без страх. Ние като най-голямата опозиционна партия поканихме и подаваме ръка на всеки, който подкрепя тази надпартийна демократична ценност - честни и прозрачни избори. Благодаря ви, че се отзовахте. Днес сме първата група", каза още Нинова.

Тя напомни, че БСП има организации в цялата страна и представители в избирателните комисии. "Предлагаме ви този организационен и човешки капацитет да бъде обединен с вашите възможности за застъпници и наблюдатели, да си помагаме във всички секции с обмен на информация, с човешко присъствие, както и да организираме в нощта на изборите вечерта след приключването паралелно преброяване с едната обща цел, заедно с общи усилия да гарантираме, че изборите ще бъдат честни и прозрачни. Като парламентарно представена опозиционна най-голяма партия освен с тези действия в деня на изборите ,сме ангажирани и с парламентарни. Днес внасяме в Народното събрание промени в Изборния кодекс, които съответстват на тази наша обща цел, за която сме се събрали", допълни  Корнелия Нинова.

Тя представи предложенията, а именно видеонаблюдение при броенето на бюлетините и изчистване на избирателните списъци. Корнелия Нинова прогнозира, че измененията ще бъдат гледани другата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари