БСП напуска парламента!

2
Искаме разпускане на парламента, предсрочни избори
Искаме разпускане на парламента, предсрочни избори Снимка: Ладислав Цветков / bTV

20 червени депутати остават в НС да отстояват партийните позиции

БСП напуска парламента, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова при откриването на новата парламентарна сесия във вторник. Двайсет червени депутати остават в залата, за да отстояват позициите на БСП, а останалите отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел, заяви Нинова в патетична реч, настоявайки за сетен път парламентът да бъде разпуснат и да се върви на нови избори.

Нинова поясни, че това е решение на парламентарната група на БСП.

"Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите. Ние искаме оставката на правителството, край на тази агония. Искаме разпускане на парламента, предсрочни избори. Скъпи българи, не казваме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме идеи", заяви Нинова.

"Тръгваме към вас, не искаме гласовете ви за БСП. Имаме нужда от националната ви енергия, от българщината, от грижата ви за семейство, за род и отечество. Идваме при вас, защото искаме, молим всеки разумен българин да даде своя принос", продължи Нинова.

"Имаме нужда от идеи и се обръщаме към вас, за да ги предложим. Не промени в този или онзи закон, а идеи за промяна на системата за 29-годишно управление на държавата. Можем ли да организираме национална енергия? Това е нашето обръщение към вас, народе. И конкретно предлагаме разговор дали можем да променим системата, каза Нинова.

По думите ѝ корупцията и кражбите, този модел на обвързаност на пари и власт, пречи за развитието на България. Това не може да бъде променено в пленарната зала, защото мнозинството сложи кражбата в законите и няма да има наказани. Затова трябва да водим този разговор с хората, каза Нинова.

В началото тя отбеляза, че сесията започва с напрежение в обществото, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство. Нинова напомни за срива в Търговския регистър, за изгорелите българи със застраховки в "Олимпик", както и за катастрофата край Своге.

Всичко това казва, че корупцията и кражбите, връзката на властта с бизнеса доведоха до физическа смърт, държавните институции са блокирани. Но най-лоша е реакцията на управляващите - те се хванаха за гушите в спор за пари, заяви Нинова.

В следващите дни ще сме свидетели на битка Цветанов - Борисов. Това говори за нестабилност в управляващата партия, смята тя.

Има не цирк, а разпад на държавността и агония, каза още Нинова. И обяви, че има алтернатива на управлението – документът на БСП "Визия за България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари