Брокери мамят клиенти с фалшиви обяви

1
Вижте какви са схемите за подлъгване на клиенти
Вижте какви са схемите за подлъгване на клиенти

Определени фирми за недвижими имоти, които предимно са специализирани в наемния пазар, си позволяват да пускат реклами, които са на несъществуващи имоти или такива, които вече са отдадени под наем. Или пък съдържанието в тези оферти не отговаря на действителната оферта - подменени снимки, некоректно описание на имота, по-ниска цена.

За това алармират от Националното сдружение на недвижимите имоти. С наближаването на новата учебна година, много семейства търсят жилища в столицата и в други градове, където има висши учебни заведения, за своите деца – студенти и фирмите си позволяват да злоупотребяват, обясни председателят на сдружението Ирена Перфанова, предаде БНР.

По думите ѝ част от обявите и рекламите в интернет- порталите за недвижима собственост съдържат неистини.

Ако един имот е обявен в повече агенции за недвижими имоти и го виждате във всяка агенция на различна цена, клиентът се обърква и не знае коя всъщност е реалната цена и инстинктивно подхожда към най-ниската цена, за което може би, собственикът на имота не е уведомен, че имотът се предлага на такава цена“, разказа за още една от лошите практики Перфанова.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари