Брифинг на Националния оперативен щаб

0
Очакват се актуални данни за коронавируса
Очакват се актуални данни за коронавируса

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса дава брифинг в Министерския съвет

В последния ден от годината министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов дава информация за актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.

1729 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 8475 теста, обобщи данните на Единния информационен портал министърът.

Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 201 220 души. От тях активните случаи са 75 370. В болница остават 4831 пациенти, 467 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 118 335. От тях 2933-ма са регистрирани през изминалото денонощие.

Починалите се увеличават със 110 - общо 7515 са жертвите на болестта у нас.

Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на заболелите, посочи министър Ангелов.

По заболеваемост България се нарежда на 24-о място в Европа, и на 5-о на Балканите. По смъртност страната ни е на 3-то място в ЕС, но запазва и първото място на Балканите, съобщи държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Отчитаме успех в първите дни на ваксинацията, със заявка за успешна реализация и на процеса за напред“, каза на брифинга председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари