Борисов: Защо да предупреждаваме шофьорите, че КАТ снима?

0
До 10 дни ще бъде готов новият Закон за движение по пътищата
До 10 дни ще бъде готов новият Закон за движение по пътищата

"До 10 дни новият Закон за движение по пътищата по пътищата трябва да бъде готов и да влезе в комисиите в Народното събрание", заяви премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в Пловдив.

Той заяви,че толерантността на държавата спрямо шофьорите рецидивисти трябва да спре. Оказва се, че дребни неща в закона измъкват нарушителите и убийците по пътя.

„Гинем масово по пътя. Вече няма човек в тази страна, чиито близък да не е загинал в катастрофа. Има неща, които са от десетилетия така в закона и са причина масово да падат актовете в съда. Например – в закона пише, че лекар трябва да вземе кръвната проба, а всички знаем, че това го правят сестрите. След това актът пада и имаме глоба 20-30 лева”, обясни Борисов. Той заяви, че ще има и нови правила за шофьори, които са употребили наркотични средства, тъй като в момента те са от средата на 80-те години.

„Защо трябва да предупреждаваме шофьорите, че КАТ снимат с камери?  Кара с голяма скорост  - намаля преди камерите и след това пак газ. Идеята е да се хващат, тези които карат постоянно с голяма скорост. Да, в Германия няма камери, но там знаем каква дисциплина има”, каза още премиерът. Той допълни, че се надява цялото общество да се включи в тази кампания срещу войната по пътищата, иначе няма как тя да бъде спечелена. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари