Борисов за ЦИК: Ще слагат 6 топчета и ще джуркат

0
Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред, заяви той
Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред, заяви той

Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК.

Това каза премиерът в оставка и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който е заедно със здравния министър в оставка проф.-д-р Костадин Ангелов, тъй като днес у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер“/“Бионтех“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Естествено, че председател на ЦИК трябва да е първата политическа сила. Това сочи демокрацията. С най-много 4 човека. Не знам и това как ще го направят, да ги изгонят и тях. Ако не се договорели, а те ще се договорят, ще взимат сферата където джуркате тотото, ще слагат шест топчета и който му се падне председател, ще бъде председател. Страхотно изборно законодателство – ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК. Добре, приемаме го и това“, коментира Борисов и подчерта, че от ГЕРБ се отнасят отговорно до последната минута, докато ги освободят.

Готвим се при всякакви правила, каквито и да ни слагат. Като спортист знам, че съдията колкото и да ти пречи, в края на краищата, като играеш добре, ще победиш. Мога от сега да ви кажа, че председател ще бъде най-вероятно от партията на депутата Трифонов, зам.-председател сигурно някой от другите. Интересно защо не направиха правителство. Да носят отговорност, да пазят границата, да доставят ваксини и всичко останало“, добави той.

Във връзка с консултациите утре при президента Борисов коментира, че от партията ще определят имената, които ще отидат при държавния глава. „Ще пратим 4 човека на консултациите“, уточни премиерът в оставка.

Той подчерта, че всеки ден чака да ги освободят. „Не знам какво още искат да си направят. Всички знаят, че отиват на избори, но парламентът продължава да си приема разни работи. Това е най-краткият парламент. Предполагам, че нарочно ще го бавят, за да задължат бюджета, без да казват от къде ще дават парите. Те сега трябва да кажат от къде и как. За 7 млрд. лв. са си внесли проектозакони за няколко дни. Кой ще ги изпълнява? Кои хора? По време на служебното правителство над 100 млн. не влязоха в държавната хазна от контрабандата на цигари“, каза още Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари