Борисов се похвали, че от ЕНП му се извинили "всички подред"

0
ЕНП ще си пуснат извинителни туитове за прибързаните си реакции за убийството в Русе, коментира премиерът
ЕНП ще си пуснат извинителни туитове за прибързаните си реакции за убийството в Русе, коментира премиерът

Всички от ЕНП се извиниха за прибързаните си реакции за убийството в Русе.

Това каза пред журналисти министър-председателят на Република България Бойко Борисов в Брюксел.

ЕНП ще си пуснат извинителни туитове за това, че се подадоха и реагираха прибързано, защото запознах всички колеги със случая. Едно голямо извинявай от всички подред. Как на базата на фалшиви новини ще има подобна реакция да се очерни една държава? Защото не сме били в хипотезата на Малта или Словакия. Благодарих на Ангела за подкрепата на немската полиция и немския съд“, уточни той.

Дори в защитата ми на Виктор Орбан, защото разглеждахме и неговата партия, пред него в очите му казах, че особено за университети, за неправителствените организации, за някои негови изказвания и поведение съм против“, допълни още премиерът.

Заради изборите май месец, много от политическите партии в ЕП се опитаха да използват един брутален, гаден криминален случай, който за съжаление се случи на българска гражданка. Да го използват политически за атака на една от най-силните си партии в ЕНП“, коментира той.

На въпрос остава ли подкрепата на ГЕРБ към Манфред Вебер като кандидат на Европейската народна партия на следващите евроизбори, Борисов заяви: „Голямо извинявай имаше и от страна на Вебер, и от страна на останалите колеги. Ще изчакаме конгреса в Хелзинки, тогава ще коментираме“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари