Борисов: Ти ли знаеш или аз, който съм говорил с канцлера

15
Премиерът на висок тон към журналист от телевизия 7/8
Премиерът на висок тон към журналист от телевизия 7/8

Скандал на сутрешния редовен брифинг за COVID-19.

Премиерът Бойко Борисов обясняваше строгите мерки, които държавата ни е взела и които са били реплицирани от много страни в Европа. Впоследствие журналист на телевизията на Слави Трифонов 7/8 попита министър-председателят кога ще започнем и в България масови тестове като цяло.

Министър-председателят отрече, че има такава стратегия някъде по света и не се съгласи, че в Южна Корея било така. "Ти ли знаеш или аз, който съм говорил с канцлера", обърна се премиерът към журналистът Станислав Балабанов. Борисов добави, че днес (8 април), ще има разговор с доцент Мангъров по въпроса и коментира как в медиите се създава изкуствено напрежение между него и специалиста.

Премиерът повиши тон, когато останалите журналисти направиха опит да зададат въпроси с аргумента, че ще отговори на всичко, което го пита журналистът на Слави, тъй като не иска впоследствие да слуша, че не е отговорил на въпроси и е избягал като президента Румен Радев. "Няма да слушам след това, че някой е искал да ме пита нещо и аз като Радев съм се обърнал и съм избягал". Попитан за сигнала на движение "Боец", че във видинската болница не е имало тестове на медици, които са имали контакт с болни от коронавирус, но се тестват депутати, министри и самият премиер, Борисов де факто не отговори първоначално, а попита: "Не е ли редно да знаете дали съм здрав, или не?" И пренасочи към генерал Мутафчийски за Видин, а той каза, че в неделя, 6 април, са били направени тестове на медиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Почивката - Просто си гледаш децата на друго място.

Харесай Дунавмост във Фейсбук