Борисов: Работното ми място е по строежите

0
Премиерът събра министри и синдикати в пусто поле под дъжда
Премиерът събра министри и синдикати в пусто поле под дъжда

Вместо само да приказват и да хвърлят храната по... Вместо да отидат да кажат: "Ето една палета с яйца за Бойко и Петя"

Премиерът Бойко Борисов за пореден ден инспектира на живо строителството на пътна отсечка заедно с регионалния министър Петя Аврамова и министърът на финансите Кирил Ананиев. "Нашето работно място е по строежите, по реакторите", категоричен е министър-председателят. Той отново изрази мнение, че ако беше лесно, другите вече да са го направили, без да конкретизира за какво точно говори, пише в. Сега.

"Вместо само да приказват и да хвърлят храната по... Вместо да отидат да кажат: "Ето една палета с яйца за Бойко и Петя"...А как се произвежда едно яйце, как се гледат кокошки", продължи да се възмущава Борисов.

По-рано през деня премиерът и министри разговаряха с Пламен Димитров от КНСБ и Димитър Манолов от КТ "Подкрепа". Сбирката бе в пусто поле под дъжда, а Борисов обяви, че намиращата се зад гърба им нива ще стане седми реактор на АЕЦ "Козлодуй".

По думите на Кирил Ананиев в проектобюджета е предвиден ръст на пенсиите догодина в общ размер над 1,8 милиарда лева. Минималната пенсия трябва да бъде увеличена от 250 на 300 лева. 10-процентен ръст в две стъпки е предвиден за пенсиите под линията на бедността (между 300 и 369 лева). Пенсиите над 369 лева ще бъдат увеличени с 5%. Не се предвижда увеличение на максималния осигурителен доход, уточни още Ананиев.

Предвиждаме 10% увеличение на доходите - така, както през всичките години. 360 милиона лева са за увеличение на учителските заплати, добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари