Борисов: Последните думи на папата бяха да продължаваме с мостовете и магистралите

0
Премиерът изпрати  папа Франциск на летище София
Премиерът изпрати папа Франциск на летище София

Премиерът Бойко Борисов изпрати Негово Светейшество папа Франциск на летище София, предаде БГНЕС.

Те проведоха кратък разговор преди папата да се отправи към посещението си в Република Северна Македония.

След като изпрати папата, премиерът Борисов благодари на всички служители – МВР, Бърза помощ, местните власти, които са взели участие в посещението на папата. Извини се на тези, които не харесват папата и за тежкия трафик.

"Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-вече с отношението към децата, мисля, че беше добро впечатление, заяви Борисов. Най-силното послание, което той отправи от София е мирът. Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите, бяха последните му думи към България", добави Борисов.

"Съжалявам, че Сергей Антонов изстрада толкова много от една световна конспирация, която няма нищо общо, но така или иначе този атентат се свързваше с България години наред.

Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на България и отправи своите молитви за мир и благоденствие, така че мисля, че това са добри резултати", подчерта още премиерът.

Борисов коментира и лошото време над страната и падналите градушки. „За градушките съм възложил както направихме за Исперих и Дулово при щетите, шефът на фонд „Земеделие” да е там следобед заедно със служители и да се опитаме да помогнем на хората, които бедствието ги сполетя”, каза Борисов.

Папа Франциск ще посети днес Скопие. Денят в столицата на Северна Македония е обявен за неработен заради големия интерес от посещението. Очакват се над 15 000 души на площада в Скопие. Както и за нас, така и за Северна Македония папата изпрати специално обръщение към народа. В Скопие ще посети мемориала на Майка Тереза, ще се помоли с лидери от различни вероизповедния и ще се срещне със социално слаби хора.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари