Борислав Михайлов: Националният отбор и друг път е падал с 0:4

0
Борислав Михайлов не отдава голямо значение на загубата, която националния отбор претърпя от Англия
Борислав Михайлов не отдава голямо значение на загубата, която националния отбор претърпя от Англия Снимка: БГНЕС / Архив

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов не отдава голямо значение на загубата, която националния отбор претърпя от Англия в европейска квалификация в началото на месеца.

В Лондон българските футболисти загубиха с 0:4 и останаха на последно място в групата си.

След тежкото поражение преди 20 дни Михайлов не се беше появявал на публично място и не беше коментирал двубоя.

"На стадион "Уембли" с Англия се чувствах недобре естествено, но ние и други път сме падали с 0:4, така или иначе. Ние не трябва да се сравняваме точно с Англия, никога не сме им вкарвали гол освен един път, два пъти пардон. Трябва да се мерим с отбори на нашия аршин, а на такива мачове просто да се представяме добре и достойно. И футболистите да трупат опит и самочувствие", каза президентът на БФС.

Той за пореден път обяви подкрепата си за националния селекционер Красимир Балъков, при когото България все още няма победа в четири мача.

"На Балъков му тежи, че нямаме победа, но всички, които се занимава с футбол в България знаят, че в момента с това разполагаме. Затова трябва да го изкачваме и да го подкрепяме", коментира Михайлов пред "Дарик радио".

Президентът на БФС откри нов футболен комплекс в квартал "Свобода" в столицата. Той разполага с три игрища за минифутбол с размери 25х44 метра и едно с размер 75х44 метра. Те са изградени по програмата FIFA Forward. "Всичките пари са дадени до стотинка за това, което са гласувани. Инвестицията е абсолютно външна, държавата не дава една стотинка. Общината ни предостави този терен да се ползва 20 години".

"Тези игрища са пътят да тръгнем обратно нагоре. Това е, което можем да направим ние като Футболен Съюз – инфраструктура и обучение на треньори и кадри, които се занимават с футбол. От там всичко си зависи от децата и техните треньори", каза още Михайлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари