Бойко Борисов: Трябва ли всички да минем през апаратите и интензивното?

1
Аз ви обещавам, че ако не се вдигнат бройките този петък, парковете ще се отворят
Аз ви обещавам, че ако не се вдигнат бройките този петък, парковете ще се отворят

"Медиите, които ще разпространяват клиповете за подпомагане на бизнесите, пострадали от COVID-19, да бъдат подпомогнати", заяви премиерът Бойко Борисов.

Ще бъдат дадени по 650 лв. във вид на награди на полицаите на първа линия. Предложението е на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Парите ще се дават, докато България е в извънредно положение.

Пет мерки до момента са облекчени, обяви премиерът и попита какво да се направи още. "Остават парковете и градинките, но ние се изкачваме нагоре по брой болни", каза той. "Умолявахме всички да си останат вкъщи. Можеха да се разхождат, когато до магазина си ходят", заяви Борисов, цитиран от Novini.bg.

"Аз мога да чета между редовете", напомни премиерът. "Лесно ни е да ръкопляскаме на докторите. Омръзна ни да си стоим вкъщи, а десетки други - медицински работници, лаборанти работят със седмици без да се прибират. Проблемът следващата седмица ще е с медицинските работници. Модерно е обаче да се каже - ще се разхлабят мерките. Но аз като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта. Тези, които искат, да го направят, да си уморят хората. Трябва ли всички да минем през апаратите и интензивното?", попита Борисов.

"Аз ви обещавам, че ако не се вдигнат бройките този петък, събота, неделя, ще мислим да се вдигне забраната за паркове и планини. Да не мислите, че на инат го правим? Резултатите от това летуване сега по Великден ще ги видим след няколко дни", каза премиерът.

"Хората искат доктор, който да каже - спокойно, всичко е наред. Нека да мине кризата и си намерете такива управляващи", заяви още Бойко Борисов.

На въпрос дали по празниците за Гергьовден отново ще има голяма блокада на София, премиерът каза, че до тогава вероятно ще има такива данни, които ще откажат хората.

Относно това, че има болници, които и до днес подават сигнали за липса на предпазни средства, Борисов заяви, че трябва да ги дават не на медиите, а на главен комисар Николай Николов. Той напомни, че има достатъчно средства и поръча на Младен Маринов да си запише местата, където няма предпазни средства.

Премиерът разкри, че на Коалиционният съвет днес са обсъждани освен мерките за паркове и тема за отварянето на къщи за гости и така нататък.

Във връзка със снощния брифинг, премиерът Бойко Борисов, че към 22.00 часа снощи е коментирал темата с шефа на НИМХ към БАН и му е наредил да обясни на хората теоритично какво може да се случи с България, защото трябва всичко да се знае.

За финансовите мерки, Бойко Борисов коментира, че до края на седмицата се очаква да бъдат изпратени документите за еврозоната и подчерта, че до момента държавата не е теглила кредит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари