Бойко Борисов: Трябва да спасим хората

0
Премиерът обеща мащабно пръскане срещу комари по Дунав
Премиерът обеща мащабно пръскане срещу комари по Дунав

След множество телевизионни репортажи за проблем с комарите в крайдунавските общини премиерът Бойко Борисов взе нещата в свои ръце, макар че наскоро финансовият министър Владислав Горанов обяви, че пръскането е грижа на общините, не на държавата.

Премиерът обяви днес на събитие, свързано с контрабандата на цигари, че е разпоредил на Министерството на земеделието и горите и на Българската агенция по безопасност на храните да се заемат с въпроса. Освен това трябва в следващите два дни да бъдат предупредени земеделските стопани и конкретно пчеларите за предстоящото пръскане, за да не им пострадат стопанствата.

Борисов обясни, че обществените поръчки за процедурите по пръскането тепърва ще се подготвят и ако няма обжалване, ще могат да се изпълнят в началото на август. Затова препоръча на кметовете на общини, където е тежко положението, да обявят бедствено положение, за да може да се пръска веднага в двукилометрова зона със самолет. Премиерът обясни, че само пръскането, което се прави в градовете, не дава резултат.

Борисов обясни, че редуването на жеги и дъжд е превърнало климата в България в тропически, за което никой не е виновен, но "трябва да спасим хората".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари